2021-09-28

la comun

 Ba, exista o singura chestie valoroasa in viata: timpul. Nu banii. Bani printeaza astia cu camioanele, da-i in mortii lor sa-i darame. Stii ce nu printeaza? Timp. Cat mai ai de trait si cum ti-l petreci. Si daca ar fi oamenii suficient de inteligenti incat sa priceapa treaba asta, si-ar baga pula-ntr-o gramada de harneli pe care le suporta (aproape) zilnic. Da' din fericire sunt prosti de maraie, nu-i un pericol sa se prinda. Eu nu stiu cat pula mea mai traiesc, nu cred ca stiu multi oameni in general, da' cat mai traiesc, o sa tot incerc sa imi petrec timpul intr-un mod mai placut, asa. Nu, aia nu-nseamna sa stau in transportul de comun cu restul vitelor nespalate/demente. Ma doare-n pula si ii sparg rectul lu' Greta, aia e.

Parca vad in pula mea un bosorog horcaind pe patu' de moarte "nu-mi pare rau ca mor, ca macar am ajuns cu metroul la birou la 9 fix in fiecare zi". Bee-ton.


Ce ma sictireste pe mine la discutia asta cu transport in comun si plm, bogati, saraci, e vrajeala cu "aia e impresia ta despre bogati". Nu, nu e a mea. Cu cat faci mai multi bani, cu atat mai mult vezi ce tampiti/nespalati/retarzi sunt oamenii din jur si cu atat mai mult vrei sa eviti contactul cu ei. La modul nu ca ar fi impresia mea, dar stiti, Zucky si Branson cel putin si-au cumparat insule. Gates avea ceva casa de hectare, nu mp. Ba, nu si le iau pentru ca vor sa puna rosii bio, si le iau pentru ca vor sa evite contactul cu plebea. Unde plm va imaginati voi ca ar merge aia cu transportul in comun nu stiu.

2021-09-27

procastinare

 Lenea, recompensele imediate, lipsa unor scopuri clare, contextul, vechile obiceiuri, influențele sociale, fricile și blocajele personale și multe altele par că stau în calea dorințelor oamenilor. Îi sabotează frecvent când vine vorba de a schimba obiceiuri, a persevera în muncă sau viață personală, a atinge obiective arzătoare, a se schimba la nivel intern.


Ștergerea aplicațiilor de Social Media de pe telefon și a unor conturi definitiv (Facebook, Instagram, conturi de email nefolosite). Rezultatul: mi s-a eliberat mintea și am redus din dorința nebună pe care o aveam, de a urmări ce se mai întâmplă în lume.

Dezactivarea notificărilor de pe telefon sau web. Singurele care licăresc sunt de la aplicația de lb. franceză și Money Manager. Uneori, și Bumble.

Descurajarea oamenilor să-mi scrie. Mă puteți judeca aici (cum o fac și cei cărora le-am împărtășit credințele mele sub diferite forme), dar mi se pare că e prea multă vorbărie în lumea asta. Și eu sunt adepta ei, uneori. Dacă aș fi făcut tot ce-am spus, acum v-aș scrie de pe o plajă din Australia, la pensie deja.

Ascunderea telefonului în sertar și punerea lui pe modul Silent. Știu că e amuzantă treaba aceasta, însă e similară cu a-ți pune telefonul în altă cameră. Dacă vreau să văd cine mi-a scris pe Whatsapp, trebuie să mă duc la dulap, să scot telefonul, să pornesc netul, să aștept să mi se încarce toate. Rezultatul: pot să stau focusată mai multă vreme. 

Las să mă „ardă” obiectivele mele. Știu, sună dubios. Ce vreau să spun este că-mi doresc așa mult acele lucruri încât vreau să muncesc ca să ajung la ele. Nu vorbesc aici de a le primi mai repede, ci de a le primi. Mă conving singură ca să rămân motivată și evit orice gând care începe cu „cred că azi nu e ziua ta, parcă nu ai chef, pare nu ai inspirație...” Doar dacă muncesc organizat, îmi păstrez constanța și perseverența, cresc șansele să duc la bun sfârșit ce mi-am propus


https://republica.ro/de-maine-voi-incepe-sigur-ce-am-ajuns-sa-fac-ca-sa-nu-mai-procrastinez

2021-09-22

we see failure in a negative light

 https://medium.com/mind-cafe/the-super-mario-effect-a-psychological-trick-to-help-achieve-success-painlessly-7e25b7583ed3


Our current model of failure is just like that as well. We see failure as bad and painful. We think of it as something that shouldn’t have happened. We think of it as something we’d rather hide from our judgmental neighbours. And when we fail, the world tells us to be optimistic and try again.

2021-09-17

social media

 Nevoia de gratificare imediată este și ea un efect negativ al rețelelor de socializare. Nu mai preferăm relaxare printr-o plimbare în parc deoarece asta presupune să ne schimbăm de haine, să ieșim din casă, să ne deplasăm îndelung. Același val de endorfine îl putem obține mai ieftin, fără efort, deschizând un clip YouTube amuzant ori uitându-ne la treizeci de poze cu femei semi-despuiate pe Instagram. E mai eficient, e facil, nu ne costă nici energie, nici timp, nici bani. Treptat ajungem să apelăm la același mecanism de recompensare, înlocuind plăcerile care cer efort cu cele din online care pot fi accesate mult mai rapid și dintr-o plajă mult mai diversă de subiecte.

Activitatea pe rețelele de socializare ne face mai triști, mai anxioși, mai depresivi și ne scade stima de sine. Totodată ne face să devenim mai alienați și mai decuplați de realitate. În plus, orice ni se transmite în scris pe rețelele de socializare trece printr-un filtru individual și unic fiecăruia dintre noi, filtru care lasă să treacă doar informația brută, fără elementele constitutive asociate ei: tonul vocii, intonața, elementele de mimică și gestică ce completează comunicarea și mesajul în sine. Ceea ce ajunge la noi e rece și impersonal. Iar asta crește nivelul de alienare din oameni.


https://zoso.ro/rubrica-psihologie-retelele-socializare/

2021-09-01

pca knime dimensions reduction

 https://www.knime.com/sites/default/files/inline-images/knime_seventechniquesdatadimreduction.pdf

Knime and dimensionality reduction (decrease the number of input columns)


PCA is a statistical procedure that uses an orthogonal transformation to move the original n coordinates of a data set into a new set of n coordinates called principal components. As a result of the transformation, the first principal component has the largest possible variance (that is, accounts for as much of the variability in the data as possible); each succeeding component has the highest possible variance under the constraint that it is orthogonal to (i.e., uncorrelated with) the preceding components.

 The principal components are orthogonal because they are the eigenvectors of the covariance matrix, which is symmetric. The purpose of applying PCA to a data set is ultimately to reduce its dimensionality, by finding a new smaller set of m variables, m < n, retaining most of the data information, i.e. the variation in the data. Since the principal components (PCs) resulting from PCA are sorted in terms of variance, keeping the first m PCs should also retain most of the data information, while reducing the data set dimensionality. Notice that the PCA transformation is sensitive to the relative scaling of the original variables. Data column ranges need to be normalized before applying PCA. Also notice that the new coordinates (PCs) are not real system-produced variables anymore. Applying PCA to your data set loses its interpretability. If interpretability of the results is important for your analysis, PCA is not the transformation for your project. KNIME has 2 nodes to implement PCA transformation: PCA Compute and PCA Apply.