2018-10-17

spital

https://republica.ro/acesti-cetateni-care-construiesc-spitalul-care-insanatoseste-romania-gabriel-liiceanu-ze-vorba-de-o-societate

Aveam o temere imensă, o frică de ce înseamnă această boală, de câtă umilință aduce în viața unui copil și a părintelui său. Aveam această frică de moarte. Și cu această frică și de la această frică noi am ajuns astăzi să construim acest spital. Pentru că primim în fiecare zi mesaje de la părinții copiilor care nu au medicamente. Îi facem copilului operație, dar nu avem unde să-i facem radioterapie. Pentru că am descoperit că dacă în străinătate foarte mulți copii sunt tratați pe parcursul bolii cu radioterapie, în România sunt foarte puțini tratați.

„Proiectul ăsta inițiat de doamnele Gheorghiu și Uscatu are următoarea semnificație. E vorba de o societate care poate să facă ceea ce un stat care a abandonat-o nu face. Și faptul că noi putem să ne descurcăm atunci când toți cei care au fost mandatați să o facă nu o fac”, spune Gabriel Liiceanu. „E o formă a suferinței căreia nimeni pe lume nu poate să-i întoarcă spatele, suferința unui copil”, continuă scriitorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu