Garbia Toader
06.06.1954 - 22.02.2022
Drum bun, tati...
Doru...
Nea Turică...
Nenea Toader, băiatul lui tanti Frăsina și a lui Nea Culiță...
You've got to have a dream. When you lose your dreams, you die.
Garbia Toader
06.06.1954 - 22.02.2022
Drum bun, tati...
Doru...
Nea Turică...
Nenea Toader, băiatul lui tanti Frăsina și a lui Nea Culiță...
Mă uitam la bucata asta de mai jos, unde una dintre idei e că toate școlile sunt la fel, dar aia care ne interesează pe noi e că copiii nu au teme pentru acasă. De ce oare? Pentru că copiii își văd interesul și învață, nu au nevoie să tocească? De ce sunt atenți la ore și învață singuri? Pentru că societatea răsplătește asta. Cu asta îi motivezi pe copii.
Poți face asta la noi? Au cei mai buni oameni ai societății noastre cele mai mari și mai bune mașini? Sunt cercetătorii, sportivii sau scriitorii respectați și răsplătiți? Nope. Noroc cu ITiștii, că s-a mai înclinat un pic balanța, că fără ei lucrurile stăteau nasol rău.
Pur și simplu nu ai cum să îi motivezi pe copii să învețe. Că se prind și ei repede că Selly și Dorian nu sunt acolo unde sunt pentru că au învățat. Nici ei, nici exemplele locale. De ce are colegul de clasă beamveu? Că face trafic de droage sau că ta-su face combinații (cu statul). Păi, ăsta e și visul meu, de ce să-mi mai pierd timpul cu învățatul.
zoso
De aproape 90 de ani, Radioul public japonez emite la ora 6:30 fix rutina matinală a unei națiuni. Exercițiile fizice ritmice executate pe muzică sunt parte integrantă din viața japonezilor, din Ikigai-ul lor.
Ikigai este metoda japoneză de căutare a scopului în viață. „Acest termen japonez definește plăcerile și înțelesurile vieții. Cuvântul este compus din iki (a trăi) și gai (motiv).”* Dar într-o lume obsedată de ierarhii sociale, succes financiar și profesional, ikigai-ul japonez rupe ritmul și continuă să locuiască în „regatul lucrurilor mărunte”**
Ikigai este de fapt un etos al sănătății și longevității.
Din Olimpul înțelepților ni s-a spus întotdeauna că fericirea stă în lucruri mărunte și, am putea adăuga, și în rutina lor. Iar japonezii au înțeles foarte bine acest lucru fiind fideli unor tradiții și obiceiuri care i-au făcut ca astăzi să aibă cea mai mare speranță de viață (83 de ani), și să fie în primele locuri și la la cea mai mare speranță de viață sănătoasă din lume (73 de ani).***
Japonia, dintre toate statele lumii, a înțeles cel mai devreme că starea de sănătate este în primul rând o responsabilitate individuală, dar că această responsabilitate corect propagată poate avea efecte „miraculoase” asupra stării de sănătate a unei țări întregi.
https://republica.ro/ce-fac-japonezii-in-fiecare-dimineata-la-ora-6-30-pentru-a-trai-mai-mult-si-mai-bine
https://stackoverflow.com/questions/8374959/how-to-populate-calendar-table-in-oracle
with calendar as (
select to_date('01.01.2022','DD.MM.YYYY') + rownum - 1 as day
from dual
connect by rownum < to_date('01.02.2022','DD.MM.YYYY') - to_date('01.01.2022','DD.MM.YYYY')
)
select rownum as "S.No", to_char(day,'dd.mm.yyyy') as "Cal_Dt", to_char(day,'day') as "DayName"
from calendar ;
https://www.youtube.com/watch?v=9QiE-M1LrZk
You probably don't have a problem playing video games or browsing social media on your phone. In fact I have no doubt you could sit in front of a screen and do both of those activities for 2 hours, or even longer without breaking your concentration. But what about half an hour of studying? That might be too hard. How about working on your side business for another hour? Doesn't sound too appealing. Even though you logically know that studying, exercising, building a business or something equally productive, will bring you more benefits in the long run, you still prefer watching TV, playing video games and scrolling through social media. One might argue that it's obvious why. One activity is easy and doesn't require much effort, while the other activity is difficult and it requires you to apply yourself. But some people seem to have no problem studying, exercising, or working on their side projects, regularly. Which begs the question: Why are some people more motivated to tackle difficult things? And is there a way to make doing difficult things, easy?
https://www.youtube.com/watch?v=CC0wH_HZhOQ
Vreți să vă mutați la Brașov? Află aici ce cartiere sunt cele mai mișto! Noua, Bunloc: mișto, dar departe de oraș. Dârste, Triaj: nasol și departe de oraș. Schei: groaznic cu traficul și parcările, casele înghesuite, străzile mici, soare dacă ai noroc. Tractorul: doar zona veche, zona nouă se construiește haotic, nu sunt mereu utilități sau asfalt. Blumăna, Bartolomeu, Astra: au și zone bune, și zone înghesuite și nasoale. Carierei nu, că sunt suedeji, Traian nu, că sunt suedeji, zona de lângă Avangarden nu, că e omor cu traficul, Stadiounului nu, că e traficul infernal, Spartacus nu, că se construiesc blocuri înalte în spatele caselor, Lungă nu, că sunt câte 3-5-12 în curte. Centru: da și nu, depinde de zonă. sunt și zone ok, sunt și zone fără parcări sau zgomotoase.
https://archive.ph/mp4Nz