Calitatea ingredientelor este minima: fast food-ul este prin excelenta o mancare ieftina, dar cu o valoare adaugata mare, 500-1000% sau chiar mai mult. Costurile auxiliare(altele decat cele cu materia prima) sunt mari: localurile se afla in locuri circulate, scumpe, marile lanturi de fast food “baga” sume colosale in publicitate iar cele mici in spagi.
Ingredientele sunt bogate in calorii dar sarace in proteine de calitate, grasimi sanatoase, vitamine, minerale, enzime, oligoelemente, fitonutrienti. Grosul acestor calorii vine din uleiuri ieftine, zahar, faina, soia. Calorii goale. Lipsa de nutrienti esentiali este compensata prin acest exces de energie.
Metodele de preparare(prajirea, frigerea, tocarea) duc la pierderi masive de nutrienti. Pentru ca sunt procesate cantitati mari de materii prime ele sunt sterilizate prin diferite metode(inclusiv gatire), reducandu-se riscul de toxiinfectii alimentare. Aceleasi metode reduc vitaminele, enzimele si chiar mineralele la substante inerte, inutile. Ba mai mult, se genereaza si o cantitate uriasa de radicali liberi si substante cu potential toxic.
Inflamatia este un proces natural, insa uleiurile, faina, zaharul si produsii rezultati din prajire induc o inflamatie cronica, afectand sistemul imunitar, articulatiile, vasele de sange, inima, ficatul, sistemul nervos.
Pretul scazut duce la o dependenta financiara: cu cat aloci mai multi bani catre fast food, cu atat iti raman mai putini pentru alimente de calitate.
Cine ajunge sa manance fast food? Omul lipsit de organizare, prada unei senzatii de foame incontrolabile(pana la urma poti rezista fara mancare cateva saptamani, nu doar cateva ore).Omul cu adevarat sarac nu isi permite sa manance de la fast food. La fast food mananca doar omul care nu stie pe ce sa dea banii si care nu tine la sanatatea sa.
http://www.cristianmargarit.ro/2010/10/dieta/fast-food
Testing the Silk Platform in 2024: Achieving 20 GiB/s I/O Throughput in a
Single Cloud VM
-
Hands-on technical analysis of a novel data platform for high-performance
block I/O in the cloud, tested by Tanel Poder, a database consultant and a
long-t...
Acum o săptămână
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu