2020-04-26

diabetul si bacteriile

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/diabet/bacteriile-vinovate-de-instalarea-diabetului-de-tip-2-ce-au-descoperit-cercetatorii-1608000


Jumatate dintre participantii la studiu sufereau de diabetul de tip 2, in timp ce cea de a doua jumatate prezenta rezistenta la insulina, dar fara a avea boala.

"Descoperirile noastre sugereaza ca la persoanele care sufera de obezitate severa, bacteriile sau fragmentele de bacterii sunt asociate cu dezvoltarea diabetului de tip 2", a declarat Andre Marette, profesor al Universitatii Laval.

Se crede ca bacteriile vinovate de aparitia diabetului pleaca din intestine. "Ipoteza noastra este ca bacteriile vii si fragmentele bacteriene traverseaza aceasta bariera si pornesc un proces inflamator care, in cele din urma, impiedica insulina sa isi faca treaba, care este aceea de a regla nivelul glicemiei prin actionarea asupra tesuturilor metabolice", a mai spus omul de stiinta.

Acesta a declarant ca echipa din care face parte se va concentra, pe viitor, pe identificarea cu exactitate a bacteriilor care pot declansa diabetul de tipul 2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu