2021-05-26

molima

 

https://pressone.ro/aventuri-imobiliare-in-vremuri-tulburi-invatamintele-molimei-5



Ani de zile s-a construit haotic, iar majoritatea noilor cartiere așa zis rezidențiale au fost un eșec. Blocalizarea nu mai e nici ea tocmai la modă. Acum e la mare căutare fuga de oraș, dar aceasta vine la pachet cu neajunsurile ei. Un părinte cu capul pe umeri nu vrea să intre în pielea unui șofer de taxi, mutând copii din rural în urban la pian, germană și tenis.

Mai nou, unii dezvoltatori isteți se focalizează pe construcția de case, în zone cu multă verdeață, aflate departe de oraș. Oferă infrastructură, liniște, aer curat și țeavă groasă de net, pentru telemuncă. Par să aibă un oarecare viitor, în special pentru tinerii din IT.


Sătenii plictisiți de coada vacii vor musai la oraș, că este destul de lucru în construcții, iar orășenii fug de sclavia betoanelor și a aerului irespirabil, visând să reconstruiască, în mic, Grădina Edenului undeva la sat.

Lumea dă semne că vrea să uite trauma Corona, vrea să trăiască intens, drept urmare își dorește, cu orice preț, o schimbare de peisaj. Noi azi, în imobiliare, trăim vremuri faste, deloc plictisitoare, iar o piață alertă, mobilă e mereu un semn de speranță, de o poftă de viață de care tuturor ne era dor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu