2023-11-06

-20%

 

  • Crawford susține că scorurile IQ au scăzut cu aproximativ 7% per generație.
  • El spune că ceea ce mâncăm acum ar putea fi de vină pentru scăderea sănătății creierului nostru, dar și schimbările din mediul înconjurător. Oamenii de știință spun că această tendință a început să apară atunci când oamenii au început să renunțe la grăsimi cu gândul că asta îi va veri de bolile cardiovasculare, ca mai apoi, studiile să arate că zahărul și toate produsele ultraprocesate să facă acest lucru.
  • Patrick Holford, un activist din domeniul sănătății, spune că dieta de astăzi conține mai puțin de o zecime din grăsimile Omega-3 pe care le-au consumat strămoșii noștri și acest lucru are consecințe grave asupra sănătății mintale. Rata crescută de depresie, autism, ADHD și demența sunt toate strâns legate de lipsa fructelor de mare. Consumul crescut de pește sau suplimentarea uleiurilor de pește omega-3 reduce riscul de demență cu 20%.

    Crawford spune că ar trebui să ne uităm și să studiem mai mult ce mâncau strămoșii noștri, chiar homo sapiens, pentru că răspunsul la o alimentație echilibrată vine din ceea ce-ți pot oferi pământul și apa, adică legume, mult pește, nuci, semințe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu