2024-11-18

prepararea iaurtului de chefir

 Pentru a pregăti chefirul, se pun 1-2 lingurițe de ciupercă într-un borcan de sticlă de 200 mg și se adaugă 200-300 ml de lapte dulce. Se lasă să fermenteze timp de 8-24 de ore, în funcție de temperatura mediului ambiental, fără a închide ermetic capacul, ci doar cu capacul pus invers pe borcan. După 8-12 ore, laptele fermentează suficient și capătă proprietățile necesare pentru a fi considerat tratament. Trebuie să gustăm și să oprim fermentarea după intervalul optim, luând în considerare condițiile de mediu.Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu orificii cât mai mici (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă. Astfel rezultă băutura de chefir (lapte fermentat) care se consumă în scopuri terapeutice. Ciuperca din sită se spală sub un jet de apă rece pentru a elimina reziduurile de lapte fermentat. Apoi, ciuperca se reașează în borcanul spălat și se adaugă o nouă porție de lapte dulce, crud, nefiert.

https://www.bzi.ro/ciuperca-de-chefir-tibetana-cum-se-prepara-acest-antibiotic-natural-miraculos-care-intinereste-organismul-4804125

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu