2023-10-16

pov

 "ȘTIU exact care-i problema. Culmea, o știi și tu, dar ți-o spun ca să înțelegi că nu e totul „să știi”. Urmărește-mă cu atenție! Cei care vor să iasă din sărăcie, dar nu pot, în cele mai multe cazuri NU VOR să iasă din sărăcie. Adică, inconștient, ei se auto-sabotează. 

Prima greșeală pe care-o fac este aceea de a nu deschide ochii. 

Cea de-a doua greșeală, de-a dreptul devastatoare, este să creadă că-și pot îmbunătăți situația brusc. 

Cea de-a treia greșeală este deviată din a doua: acești oameni ajung să creadă că ieșirea din belea nu poate fi făcută decât printr-o minune. Ba câștigi la loto, ba primești o moștenire surpriză, ba găsești o comoară. 

Ce-a de-a patra greșeală e deviată din celelalte la un loc: acești oameni, disperați că nu li se îndeplinesc „dorințele secrete” de a evada din sărăcie, ajung pe mâna patimilor, a viciilor. Alcoolul, drogurile și tot spectrul de dependențe se înghesuie în a-i băga și mai adânc în dezastru. 


Sunt patru greșeli esențiale! Desigur, în realitate sunt mult mai multe, dar acestea sunt principalele greșeli pe care le face fiecare sărac. Greșeli care-i fac să se afunde și mai adânc în sărăcie. Greșeli care, de fapt, îi fac SĂ NU VREA să scape de sărăcie!

...

Pentru ca evoluția să fie una în sus, trebuie să faci este să înveți să vorbești cu oamenii, să-ți menții relațiile, să socializezi din ce în ce mai mult. Să încerci să încropești o comunitate în jurul tău. Asta e una dintre cele mai eficiente abilități care te vor ajuta să te ridici. Spunea cineva că întotdeauna venitul tău este media veniturilor cunoștințelor tale.

...dacă vrei să ajungi în clasa superioară, e extrem de puțin probabil s-o faci ca angajat. Pentru asta, trebuie să începi să-ți cultivi abilitățile antreprenoriale și să te rupi treptat de poziția de angajat.

"


DanD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu