2021-09-27

procastinare

 Lenea, recompensele imediate, lipsa unor scopuri clare, contextul, vechile obiceiuri, influențele sociale, fricile și blocajele personale și multe altele par că stau în calea dorințelor oamenilor. Îi sabotează frecvent când vine vorba de a schimba obiceiuri, a persevera în muncă sau viață personală, a atinge obiective arzătoare, a se schimba la nivel intern.


Ștergerea aplicațiilor de Social Media de pe telefon și a unor conturi definitiv (Facebook, Instagram, conturi de email nefolosite). Rezultatul: mi s-a eliberat mintea și am redus din dorința nebună pe care o aveam, de a urmări ce se mai întâmplă în lume.

Dezactivarea notificărilor de pe telefon sau web. Singurele care licăresc sunt de la aplicația de lb. franceză și Money Manager. Uneori, și Bumble.

Descurajarea oamenilor să-mi scrie. Mă puteți judeca aici (cum o fac și cei cărora le-am împărtășit credințele mele sub diferite forme), dar mi se pare că e prea multă vorbărie în lumea asta. Și eu sunt adepta ei, uneori. Dacă aș fi făcut tot ce-am spus, acum v-aș scrie de pe o plajă din Australia, la pensie deja.

Ascunderea telefonului în sertar și punerea lui pe modul Silent. Știu că e amuzantă treaba aceasta, însă e similară cu a-ți pune telefonul în altă cameră. Dacă vreau să văd cine mi-a scris pe Whatsapp, trebuie să mă duc la dulap, să scot telefonul, să pornesc netul, să aștept să mi se încarce toate. Rezultatul: pot să stau focusată mai multă vreme. 

Las să mă „ardă” obiectivele mele. Știu, sună dubios. Ce vreau să spun este că-mi doresc așa mult acele lucruri încât vreau să muncesc ca să ajung la ele. Nu vorbesc aici de a le primi mai repede, ci de a le primi. Mă conving singură ca să rămân motivată și evit orice gând care începe cu „cred că azi nu e ziua ta, parcă nu ai chef, pare nu ai inspirație...” Doar dacă muncesc organizat, îmi păstrez constanța și perseverența, cresc șansele să duc la bun sfârșit ce mi-am propus


https://republica.ro/de-maine-voi-incepe-sigur-ce-am-ajuns-sa-fac-ca-sa-nu-mai-procrastinez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu